Insändare: Öppna bussgatan

När jag ska åka från Björkhaga så måste jag åka runt vid Karlslunds motions central fast man egentligen skulle kunna åka igenom bussgatan.

Jag tycker att man ska öppna den (för bil) för att det tar mycket mer tid att åka runt den vägen och till rondellen vid Hagagrillen. När man åker runt där så är det ungefär 2,2 km mer än om man skulle öppna bussgatan. Om man skulle öppna den så skulle man bara åka 780 m och då tar det mindre tid att åka, än att åka runt den ”långa” vägen.

En annan sak är när man åker den långa vägen så släpper man ut mer utsläpp och det skadar ju miljön. När man åker den långa vägen så släpper man ut 270 g mer än om man skulle kunna åka bussgatan. Det kanske låter lite men om man tänker sig alla bilar som åker den vägen varje dag fram och tillbaka dag o natt så kan man ju räkna ut att det blir ganska mycket utsläpp som skadar miljön ganska så hårt.

Om man ska tänka lite mer på sig själv och på sin ekonomi så sparar man ju också mer pengar i stort sätt om man skulle öppna vägen, genom att man åker en mindre sträcka och då använder man inte lika mycket bensin och in princip då så sparar man ju ändå lite pengar som sedan kan bli många pengar när man åker den vägen.

En till sak jag kan nämna är att alla som åker den långa vägen också blir arga för att dem t. ex stöter på en buss som kör lite sakta så att dem blir arga och då så skulle det ju kunna göra så att dem skadar trafiken genom att dem kör förbi den där bussen och inte tittar riktigt noga för sig för att dem är arga så dem krockar med ett annat fordon. Då drabbas ju andra oskyldiga personer till något som egentligen inte skulle kunna bli om man skulle öppnat vägen.

Men om man säger nu att bussgatan vore öppen så skulle ju dem på andra sidan inte bli lika glada för då hade det blivit mer trafik för dem men ändå så skulle man slippa allt annat som skulle kunnat hända om bussgatan vore stängd i stället för öppen. En annan sak är att bussarna skulle få det trängre och besvärligare för det hade varit mer trafik där men om det skulle vara så kunde man bygga ut gatan lite mer så det inte blev så besvärligt. Men nu är det upptill Örebro kommun att ta till sig denna uppmaning och förverkliga den så det blir bra i Björkhaga!

Örebro

Pontus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *