Höstbilder

Eleverna fick i uppdrag att fotografera och sedan redigera höstbilder. De skulle även beskriva hur de tänkte kring redigering, färgsättning och vad bilden symboliserar. Här är resultatet av deras arbete! 

 

När vi tog bilden tänkte vi att det kunde bli snyggt om man gjorde något mer än bara en bild på löv och träd så vi fixade till ett löv och formade det som ett hjärta och den blev bättre. Sen så ändrade jag lite på ljusstyrkan och färgerna för att den skulle se gladare och bättre ut. Det här blev det slutliga resultatet

Vi var ute och skulle ta en höstbild när vi kastade upp löv och medans de andra samlade ihop löv att kasta så plockade jag, som skulle ta bilden, upp lite löv i handen och tog en bild. Nu idag när vi skulle välja en bild att redigera så såg jag den och tänkte att jag kunde ta den.

När jag redigerade bilden så ökade jag kontrasten och gjorde det gula starkare och ökade ljusstyrkan och värmen lite och fick asfalten som var bakgrund att bli lite mer blå.

Det bilden symboliserar är höstkänsla.

Jag tog denna bild ute på våran skolgård. När jag tog bilden tänkte jag att jag vill fokusera ganska nära så det blir suddigt i bakgrunden och även att det inte blir dålig kvalitet Jag har höjt ljusstyrkan för att bilden var lite mörk. Jag lade till en kontrast för att få det mer fokuserat på löven. Man ser ju det fina höst trädet i bakgrunden och för att jag skulle få det mera märkbart så lade jag till en sol/ ljus fläck. Bilden säger att hösten inte alltid är tråkig utan att det finns solljus och att vinden kan vara härlig.

 

När jag och Jacob tog bilden så tänkte vi att det skulle vara coolt och ta alla röda löv och redigera bilden så löven blev ännu rödare. Det skulle bli coolt tyckte vi. Det var så vi tänkte när vi tog bilden.

Jag har stärkt alla färger mera, Adderat kontrast och så har jag även klippt in lite andra höst bilder för att göra bilden ännu mera passande. Jag la även till en blodröd och sten färgad text som passar in med huset i bakgrunden.

Som jag skrev på bilden ¨fall is coming¨.

Komposition

När vi tog bilden tänkte vi nog mest att det var fint med alla färger som är på huset. Vi tänkte också att vi skulle ta bilden så att hela huset var med eftersom även dörren var väldigt fin.

Redigering

Jag redigerade bilden med att beskära ut delarna som inte var på det fina huset. Bland annat huset som låg bredvid och en del av himmelen. Jag skapade även lite tydligare kontraster och sänkte ljusstyrkan.

Symbolik

För mig symboliserar bilden att det nu är höst och att hösten oftast är ganska grå, där av den lägre ljusstyrkan på bilden. Den symboliserar också alla färger som brukar komma på hösten, De gröna och röda färgerna men även den gråa färgen på själva huset

Komposition

Vi tänkte att man skulle ta på den färgglada sidan av trädet och att inte försöka få med lilla huset bredvid.

Redigering

Jag har använt ett verktyg som man kan bleka och bränna bilden med. Jag har också förstärkt dem röda nyansen i bilden.

Symbolik

Bilden för mig säger att det framför allt är höst men också att det är nu som alla färger stiger fram då hösten är mörk o kall.

-Hur tänkte ni?

Eftersom det hade fallit ner så många löv från träden på skolgården så tänkte vi att vi kunde skriva Höst med löven.

-Vad gjorde du när du redigerade bilden?

Jag gjorde bilden  lite mörkare och sen så la jag till mer mättnad. Jag gjorde den gulare och lite mer grön så att den skulle se mer höstlik ut. Den blev väldigt ljus och det hade kanske varit bättre med en bild med mindre kontrast.

-Vad säger bilden?

På hösten så blir det mörkare och alla färggranna löv har fallit ner på marken.

Jag och Olle tog bilden för att vi tyckte att den såg väldigt cool, mystiskt men framför allt väldigt höstligt. Vi blev väldigt fundersamma när vi såg huset, vi tänkte bl.a vem bor här, varför är det så mycket växter på huset och hur mycket kan det kosta att köpa ett sådant hus.

Redigering

Jag höjde kontrasten samt ljusstyrka. Ökade mättnaden i bilden och klippte ut kanterna på bilden eftersom det fanns några fula hus bredvid.

Symbolik

Bilden känns som en typisk höstbild, med alla löv och dess färger. Men jag tycker också att bilden är lite mystisk eftersom det är en massa växter på huset, Jag tycker också att det liknar den där skolan i Harry Potter.

 

Jag har beskärt bilden så att jag fick det finaste av bilden. Sedan har jag lagt på ett filter som jag mixat med själv. Jag drog ned ljusstyrkan och gjorde så att färgerna kom fram mycket mer. På himlen så blandade jag två färger och gjorde färgerna lite mer blå grå färg.

Man ser inte riktigt att jag har redigerat bilden men jag ville ha det ganska naturligt.

Jag tycker att Bilden visar att höst är väldigt fint och att det är väldigt fina färger ute just nu.

Det första jag gjorde markera de områden jag vill ha oskärpa.Sedan valde jag fjäder för att få bort den vassa kanten.Sedan valde jag Gaussisk oskärpa för att delar av bilden skulle bli suddig.Sedan hade jag 22 procent kontrast och 5 procent ljusstyrka. sedan var jag klar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *